top
Image Alt

Event 1

Nederland, 1806.
Het is inmiddels 11 jaar sinds erfstadhouder Willem V is gevlucht naar Londen en de Nederlandse koloniƫn aan de Britten in bewaring heeft gegeven. Willem's oude bondgenoten zijn beleefd opzij gestapt voor Napoleon en de revolutionairen, maar inmiddels is het experiment van de Bataafse Republiek toch echt gefaald. Met name het laatste jaar onder leiding van raadspensionaris Schimmelpenninck heeft niemand een plezier gedaan.

Nu stuurt keizer Napoleon zijn broertje Louis om orde te scheppen. Louis verandert prompt zijn naam naar Lodewijk, neemt de Nederlandse nationaliteit aan en vertelt het volk (met enige moeite) "Iek ben Konijn van 'Olland".

De kroning vindt plaats in besloten kring, dus houdt de gegoede burgerij zelf feestjes om de kroning vieren. En het einde van al die belachelijke belastingen van Schimmelpenninck. Vooral dat laatste. Leve het konijn!

Volgens huidige planning zal het evenement twee keer per jaar een eendaagse hebben, waarbij het zich vooral richt op de rustigere LARP periodes. Het eerste evenement staat op de planning voor 2 juli 2022.

Wanneer de inschrijvingen open gaan, zal er hier en op de discord een link worden gegeven naar de inschrijfportal.