top
Image Alt

Wie kan meedoen?

Verstand en Verlangen is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om zich in de vroege achttiende eeuw te wanen, van thee te drinken tot sociale intriges en ingewikkelde politieke discussies.. We verwachten dat je als speler vooraf en tijdens het evenement actief bijdraagt. Dat kan door na te denken over je doelen en grenzen als speler en voor je personage. Maar ook door contact te zoeken met medespelers via Discord of andere wegen. En natuurlijk door zo snel mogelijk aan te geven als je hierbij hulp nodig hebt. We denken graag met je mee als we horen dat je bezig bent en nog wat hulp kan gebruiken.

Welkom is verder echt welkom, ongeacht bijvoorbeeld:

  • Leeftijd: volwassenen van iedere leeftijd (boven de 18) zijn welkom in elke rol. De zestigplusser die een verse debutante speelt is even prima als de pater familias-rol van een speler die net 18 is geworden. We helpen elkaar om het spel neer te zetten dat we samen willen hebben.
  • Ervaring: spelers die nauwelijks of geen ervaring met LARP hebben, zijn absoluut welkom. Stel vooral vragen via de mail of Discord. We zijn allemaal ergens begonnen en onderweg geholpen door meer ervaren spelers en organisatoren. We zien liever honderd beginnersvragen dan één geïnteresseerde die zich niet inschrijft door onzekerheid over ‘domme’ vragen.
  • Conditie: Er is weinig lichamelijke inspanning nodig: er zijn geen gevechten of duels tijdens het spel. De locatie is wisselend, maar we proberen bij locatiekeuze altijd rekening te houden met de hoeveelheid aanwezige drempels, opstapjes en trappen.
  • Gender: Binnen de tijdsgeest van V&V bestaan er mannelijke en vrouwelijke personages. Iedere groep heeft daarbij verschillende maatschappelijke rollen. Deelnemers zijn vrij om zelf te bepalen welke rol zij willen innemen. Dit kunnen zij aangeven met kleding: alle personages met een broek zijn mannelijk, alle personages met een jurk zijn vrouwelijk. Zowel onderdrukking als emancipatie zijn geen thema’s, en we moedigen deelnemers aan om een gender te spelen dat past bij de maatschappelijke rol die zij willen vervullen.  
  • Inkomen: we zetten ons in om korting te bieden voor een aantal deelnemers met een kleine beurs. Bij het inschrijven kunnen spelers zich opgeven voor de kortingstickets. Daarnaast zijn we niet erg streng over kostuums, we gaan vooral voor de sfeer van de tijd.
  • Achtergrond: rollen zijn open voor iedereen, onafhankelijk van achtergrond of uiterlijk. Er wordt uitdrukkelijk niet gespeeld met racisme en onderdrukking op basis van etnische afkomst. Ook is in tegenstelling tot de echte geschiedenis bij Verstand en Verlangen slavernij al enige tijd afgeschaft.
  • Handigheid: we verwachten niet dat alle spelers zelf perfecte kleding maken. We gaan voor authenticool: kleding die de sfeer oproept maar niet 100% historisch correct hoeft te zijn. Zelf maken hoeft ook niet, spelers kunnen ook kleding huren of tweedehandsspullen een beetje aanpassen met wat accessoires.