top
Image Alt

Wie kan meedoen?

Verstand en Verlangen is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om thee te drinken en sociaal spel te hebben in kostuum. Welkom is welkom, ongeacht bijvoorbeeld:

  • Leeftijd: volwassenen van iedere leeftijd (boven de 18) zijn welkom in elke rol. De zestigplusser die een verse debutante speelt is even prima als de pater familias-rol van een speler die net 18 is geworden. We helpen elkaar om het spel neer te zetten dat we samen willen hebben.
  • Ervaring: spelers die nauwelijks of geen ervaring met LARP hebben, zijn absoluut welkom. Stel vooral vragen via de mail of Discord. We zijn allemaal ergens begonnen en onderweg geholpen door meer ervaren spelers en organisatoren. We zien liever honderd beginnersvragen dan één geïnteresseerde die zich niet inschrijft door onzekerheid over ‘domme’ vragen.
  • Conditie: Er is weinig lichamelijke inspanning nodig: er zijn geen gevechten of duels tijdens het spel. We zijn afhankelijk van de locatie, maar de eerste locatie is in ieder geval merendeels gelijkvloers met een paar opstapjes bij binnenkomst.
  • Gender: Binnen de tijdsgeest van V&V hebben mannelijke en vrouwelijke personages verschillende maatschappelijke rollen. Deelnemers zijn vrij om zelf te bepalen welke rol zij willen innemen. Dit kunnen zij aangeven met kleding: alle personages met een broek zijn mannelijk, alle personages met een jurk zijn vrouwelijk. Zowel onderdrukking als emancipatie zijn geen thema’s, en we moedigen deelnemers aan om een gender te spelen dat past bij de maatschappelijke rol die zij willen vervullen.  
  • Inkomen: we zetten ons in om korting te bieden voor een aantal deelnemers met een kleine beurs. Bij het inschrijven kunnen spelers zich opgeven voor de kortingstickets. Daarnaast zijn we niet erg streng over kostuums, we gaan vooral voor de sfeer van de tijd.
  • Achtergrond: rollen zijn open voor iedereen, onafhankelijk van achtergrond of uiterlijk. Er wordt uitdrukkelijk niet gespeeld met racisme en onderdrukking op basis van etnische afkomst. Ook is in tegenstelling tot de echte geschiedenis bij Verstand en Verlangen slavernij al enige tijd afgeschaft.
  • Handigheid: we verwachten niet dat alle spelers zelf perfecte kleding maken. We gaan voor authenticool: kleding die de sfeer oproept maar niet 100% historisch correct hoeft te zijn. Zelf maken hoeft ook niet, spelers kunnen ook kleding huren of tweedehandsspullen een beetje aanpassen met wat accessoires.