top
Image Alt

Goed Fatsoen

Alle aanwezigen maken deel uit de Gegoede Burgerij, de middenklasse van de samenleving. De meesten zullen bezittingen hebben, of een goedlopend bedrijf. Iedereen van deze stand weet natuurlijk hoe ze zich dienen te gedragen in goed gezelschap. 

Nooit spreken met stemverheffing
Dit heeft deels een OC reden: onze locatie heeft een stiltegebied op de gangen. We willen iedereen vragen om zich daar aan te houden.
Tevens is het natuurlijk volstrekt ongepast om te schreeuwen op een feest, zeker als je te gast bent in het huis van een ander. 

Achternamen
Achternamen zijn gloednieuw en net ingevoerd. Iedereen is eigenlijk nog bezig om uit te vinden wat de beste manier is om elkaar aan te spreken. Patriotten zullen mogelijk positiever staan tegenover het gebruik van achternamen. Ze zijn immers ingevoerd zijn door de Koning.
Mercantielen zullen achternamen vaak al gewend zijn. Engeland heeft namelijk al jaren achternamen en daar geldt een strikte sociale regelset over de correcte aanspreekvormen.
Orangisten zullen mogelijk minder positief staan tegenover hun nieuwe achternaam. Deze waren ook niet nodig onder onze stadhouders, dus waarom zou dat moeten veranderen?

Chaperones
Ongetrouwde jongen mensen (generatie junior) zullen altijd begeleid worden door een chaperone, doorgaans een ouder en/of getrouwd familielid. Voor meer informatie zie ook: Generaties

Publieke uitingen van affectie
In gezelschap dien je je ingetogen te gedragen. Men is vaak wel bereid om een pasgetrouwd stel te vergeven als die elkaar een knuffel geven in het openbaar, maar het is toch enigszins ongehoord. Mannen en vrouwen horen gepaste afstand van elkaar te bewaren.
Een vluchtige aanraking kan natuurlijk onderdeel zijn van het verlovingsritueel, maar zorg wel dat je chaperones het niet zien!
Dit geldt natuurlijk niet voor aanrakingen tussen twee mannen of tussen twee vrouwen, aangezien die alleen gezien worden als vriendschappelijke aanrakingen.