top
Image Alt

Generaties

In deze tijden is er grofweg een generatie-verdeling die in drie delen op te delen is:
– Junior (15 tot 24 jaar)
– Volwassen (25 tot 45 jaar)
– Senior (45+ jaar)
(onder de 15 is geen speelbare leeftijd, aangezien men voor sociale gelegenheden de kinderen thuis laat bij de gouvernante)


Junior:
Je bent tussen de 15 en de 24 jaar oud. Het is de leeftijd dat je voor het eerst mee mag naar sociale gelegenheden. Een Junior is ongetrouwd en woont doorgaans bij diens ouders of voogd. De meesten zullen op deze leeftijd op zoek gaan naar een partner en zich klaar maken om een eigen huishouden te beginnen. Het is helaas ook de tijd van je leven waarin mensen je doorgaans minder serieus nemen. Een Junior gaat doorgaans niet alleen naar sociale gelegenheden, maar zal onder toezicht staan van een chaperonne. Meestal is dit iemand uit een hogere generatie, vaak een familielid. Als je als Junior trouwt, dan val je vanzelf in de Volwassen generatie, ongeacht je leeftijd. Je mag dus ook chaperonne zijn. Let wel op dat het een schandaal is als je als Junior trouwt zonder toestemming van je familie.
(OC noot: als je een Junior speelt en je chaperonne van een vorig event kan een keer niet, geen probleem. Daar passen we gewoon een mouw aan).

Volwassen:
Je bent tussen de 25 en de 45 jaar oud. Doorgaans ben je getrouwd, weduwe/weduwnaar of de eeuwige vrijgezel. Je hebt een eigen huishouden. Soms heb je een eigen bedrijf, of je zit bij een familiebedrijf.
Je kan zowel alleen als met je familie naar een sociale gelegenheid. Soms ben je de chaperonne van een jonger familielid.
Doorgaans neemt men je serieus, je bent immers je wilde Junior-jaren ontgroeid.

Senior:
Je bent de 45 jaar gepasseerd. Doorgaans ben je getrouwd, weduwe/weduwnaar of de eeuwige vrijgezel.
Dit is het moment in je leven waarop je hoopt dat je genoeg gespaard hebt om het lekker rustig aan te kunnen doen. Of juist een moment om extra te willen vergaren om bijvoorbeeld aan je nakomelingen te kunnen geven.
Je kan zowel alleen als met je familie naar een sociale gelegenheid gaan. Je bent ook vaak de aangewezen persoon om chaperonne te zijn voor eventuele Juniors die mee zijn. En wees eerlijk, sommige volwassenen hebben ook nog begeleiding nodig.
Doorgaans neemt men je serieus, je hebt immers een hoop levenservaring.