top
Image Alt

Event 2


Verstand & Verlangen 2

Stemmen in de storm

Nederland, Paveijen twee weken later

Keizer Napoleon heeft  zijn broertje Louis gestuurd om orde te scheppen in de roerige Lage Landen. Louis verandert prompt zijn naam naar Lodewijk, neemt de Nederlandse nationaliteit aan en vertelt het volk (met enige moeite) “Iek ben Konijn van ‘Olland”.

Er is gevierd dat Holland een koning heeft, en het leven gaat door. Er is nog niet veel veranderd, maar hoe lang blijft dat zo? Velen slapen toch niet zo rustig als ze voorheen deden.
En dan komen de geruchten, al snel gevolgd door het officiële nieuws: de Koning verklaart dat het bestuur van elke stad en dorp anders aangepakt gaat worden. Er moet een “Maire” komen, of een burgemeester. Gelukkig komt er geen onbekende Fransman deze rol vervullen, de gegoede burgerij mag zelf aanwijzen wie hen gaat vertegenwoordigen. Natuurlijk heeft iedere inwoner van Paveijen een idee over wie het beste orde op zaken kan stellen. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die het hele burgemeesterschap maar onzin vinden; wat zijn dat voor rare Franse praktijken?
Toch gaat het al dagen bijna nergens anders over in de zitkamers van de gegoede burgerij. Wie heeft zich kandidaat gesteld? Wie zet zich in voor hun kandidaat? En wie gebruikt de drukte om rustig een ander doel te kunnen bereiken? Hoe dan ook zal het bij de aankomende samenkomst een vaak gehoord onderwerp van gesprek zijn. De familie van Paveijen heeft iedereen uitgenodigd om op 16 juli 1806 de thee te komen nuttigen op hun buitenhuis net buiten de stad. Het zal ongetwijfeld een interessante middag worden
, want natuurlijk is dit ook een uitgelezen kans om te handelen, of om nog eens te kijken wat de kansen zijn op de huwelijksmarkt.

De inschrijvingen gaan 19 oktober open voor bestaande spelers, en 26 oktober voor nieuwe spelers.
Omdat het aantal plaatsen beperkt is, verdelen we die op volgorde van inschrijving. Ook bieden we een aantal kortingsplekken aan voor deelnemers met een kleine beurs. We raden nieuwe deelnemers sterk aan om vóór de inschrijvingsdatum je spel- en personagevoorkeuren in te vullen. Als je dit onderdeel van de inschrijving rustig vooraf invult, kun je sneller alles afronden wanneer de inschrijvingen open gaan. Deelnemers met een bestaand personage hoeven niet alles opnieuw in te vullen, maar willen we wel vragen te controleren of hun spelvoorkeuren nog kloppen.

Het is nu al mogelijk  om via https://events.divergencepoint.com alvast een account aan te maken en een deel van je voorkeuren in te vullen.