top
Image Alt

Facties

Orangisten

Een Orangist gelooft in goed fatsoen en gezond verstand, en verlangt terug naar het bewind van de Oranje-Nassau’s. Orangisten zijn veelal proper en burgerlijk. Ze zijn wijselijk afgetreden toen de Fransen hun opmars maakten en erfstadhouder Willem V vluchtte, en hebben daardoor alleen in aanzien verloren. Nu, jaren later, hebben ze eindelijk genoeg vertrouwen opgebouwd om het respect dat ze verdienen te kunnen opeisen.

Orangisten tonen hun alliantie door onmiskenbaar Nederlandse achternamen te gebruiken.

Mercantielen

Een mercantiel gelooft in ondernemerschap en handelsgeest. Mercantielen zijn veelal zuinig en hardwerkend. Ze nemen het erfstadhouder Willem V kwalijk dat hij de Nederlandse koloniën heeft laten bezetten door Engeland, maar zijn ook erg ontevreden met de Franse belastingen voor Napoleon’s oorlogen. Om mee te kunnen doen in de internationale handel, kunnen ze echter niet om de Britten heen, en wie hen te vriend houdt kan hun koloniale bezit houden.

Mercantielen tonen hun alliantie door onmiskenbaar Engelse achternamen te gebruiken.

Patriotten

Een patriot gelooft in vrijheid en gelijkheid, en kan het daarom goed vinden met de Fransen. Patriotten zijn veelal idealistisch en trots. Zij hebben immers geholpen om het juk van Erfstadhouder Willem V en de Orangisten af te werpen. Nouja, grotendeels. Die smeerlap heeft alle Nederlandse koloniën praktisch kado gedaan aan Engeland bij zijn vertrek, en de laatste tijd krijgen de Orangisten weer prominente posities te pakken.

Patriotten tonen hun alliantie door onmiskenbaar Franse achternamen te gebruiken.